Privati bendrovė Šventojoje įgijo tiltą ir dalį gatvės

Šventojoje yra bene vienintelis šalyje privačiai bendrovei priklausantis tiltas. Baiminamasi, kad po kurio laiko važiavimas ar ėjimas į šiaurinę paplūdimio dalį bet kada gali būti apmokestintas, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nei pusketvirto milijono litų vertės 55 metrų ilgio gelžbetoninis tiltas su gatvės dalimi Registrų centro įregistruotas kaip bendrovės „Energetikas“ nekilnojamasis turtas. Šiuo tiltu galima patekti ne tik į „Energetiko“ vasaros poilsio bazę, bet ir į privatiems asmenims priklausančius poilsio namelius, Šventosios valstybinio uosto krantines. Tiltas Nekilnojamojo turto registre įregistruotas be privalomo įrašo apie visuomenės teisę nevaržomai juo naudotis. Toks įrašas įmonei suteikia teisę pačiai spręsti, ką praleisti per tiltą, arba apmokestinti važiavimą, ėjimą juo. Pagal Kelių įstatymą, vietos reikšmės viešieji keliai ir gatvės bei kelio statiniai nuosavybes teise priklauso savivaldybėms. Bendrovės „Energetikas“ valdybos pirmininkas Gintautas Matulevičius teigė, kad tiltas Palangos savivaldybei niekuomet nepriklausė. „Jeigu miestas nori, gali jį iš mūsų pirkti“, – sakė jis. Energetikų poilsio bazę su Šventosios miesteliu jungiantį tiltą 1970 metais pastatė tuometė valstybinė įmonė „Lietuvos energija“. Prieš 10 metų šios įmonės akcijų paketą privatizavo G.Matulevičiaus vadovaujama privati bendrovė „Akordas“. Gindama viešąjį interesą Klaipėdos apygardos prokuratūra rengiasi prašyti teismo panaikinti tilto registraciją privačios įmonės vardu. Specialiųjų tyrimų tarnyba aiškinsis, ar dėl galimai neteisėtos savivaldybei turėjusio priklausyti turto registracijos nėra valstybės tarnautojų kaltės.

Šaltinis: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/privati-bendrove-sventojoje-igijo-tilta-ir-dali-gatves-56-290384?copied

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *